به نام خدا
با سلام
سوالی که ممکن است برای شما هم پیش بیاد این است که آیا بعد از غسل وضو هم باید گرفت یا نه؟ نظر مراجع در مورد این مسئله مختلف است و تنها غسلی که تمام مراجع اختلافی ندارند و می گویند بعد از غسل وضو لازم نیست، غسل جنابت است. ولی بعضی از مراجع می گویند برای غسلهای دیگر هم نباید وضو گرفت که من در اینجا اسم مراجع و نظرشان را برای شما قرار دادم. و مسئله ی دیگری که در پایین این مسئله نوشته ام، در مورد شستن موها در هنگام غسل است که از شما می خواهم آن مسئله را هم مطالعه بفرمایید.
آیا با غسل می شود نماز خواند بدون اینکه وضو بگیریم؟
حضرت آیت الله خمینی، آیت الله خامنه ای، آیت الله بهجت و آیت الله صافی گلپایگانی فقط این موضوع را در مورد غسل جنابت قبول دارند.
مساله: کـسـى کـه غـسل جنابت کرده , نباید براى نماز وضو بگیرد ولى باغسلهاى دیگر نمى شود نماز خواند وباید وضو هم گرفت.
توضیح المسائل این مراجع
آیت الله فاضل لنکرانی وضو نگرفتن بعد از غسل را در مورد غسلهای واجب صحیح می دانند.
مساله: کسى که غسل جنابت کرده، نباید براى نماز وضو بگیرد. بلکه با غسلهاى واجب دیگر غیر از غسل استحاضه متوسطه، نیز مى تواند بدون وضو نماز بخواند اگرچه بهتر است وضو هم بگیرد. کسى که غسل جنابت کرده، نباید براى نماز وضو بگیرد. بلکه با غسلهاى واجب دیگر غیر از غسل استحاضه متوسطه، نیز مى تواند بدون وضو نماز بخواند اگرچه بهتر است وضو هم بگیرد.
توضیح المسائل آیت الله فاضل لنکرانی
و آیت الله تبریزی، آیت الله سیستانی، آیت الله مکارم شیرازی، آیت الله وحید خراسانی و آیت الله نوری همدانی هر غسلی، اعم از واجب یا مستحب را مکفی از وضو گرفتن می دانند.
مساله: کسى که غسل جنابت کرده , نباید براى نماز وضو بگیرد , بلکه با غسلهاى دیگر واجب - غیر از غسل اسـتـحـاضـه مـتوسطه - و با غسلهاى مستحب نیز مى تواند بدون وضو نماز بخواند اگر چه احتیاط مستحب آن است که وضو هم بگیرد. کسى که غسل جنابت کرده , نباید براى نماز وضو بگیرد , بلکه با غسلهاى دیگر واجب (غیر از غسل اسـتـحـاضـه مـتوسطه) و با غسلهاى مستحب نیز مى تواند بدون وضو نماز بخواند اگر چه احتیاط مستحب آن است که وضو هم بگیرد.
توضیح المسائل این مراجع
شستن موها در هنگام غسل!
حضرت آیت الله خمینی، آیت الله خامنه ای،آیت الله فاضل لنکرانی،آیت الله مکارم شیرازی،و آیت الله نوری همدانی نظرشان این است که در غسل علاوه ی بر موهای گوتاه موهای بلند را هم باشد بشوییم.
مساله: در غسل باید موهی کوتاهی را که جزو بدن حساب می شود، بشوید و بنابر احتیاط شستن موهای بلند هم لازم می باشد.
و آیت الله تبریزی، آیت الله سیستانی،آیت الله وحید خراسانی و آیت الله صافی گلپایگانی می گویند در غسل شستن موهای بلند لازم نیست.
مساله : در غسل باید موهای کوتاهی را که جزء بدن حساب می شود بشوید، و شستن موهای بلند واجب نیست. بلکه اگر آب را طوری به پوست برساند که آنها تر نشود، غسل صحیح است ولی اگر رساندن آب به پوست، بدون شستن آنها ممکن نباشد، باید آنها را بشوید که آب به بدن برسد.
None در تاریخ در پاسخ به این نظر گفته :
None در تاریخ در پاسخ به این نظر گفته :
None در تاریخ در پاسخ به این نظر گفته :
None در تاریخ در پاسخ به این نظر گفته :
None در تاریخ در پاسخ به این نظر گفته :
None در تاریخ در پاسخ به این نظر گفته :
None در تاریخ در پاسخ به این نظر گفته :